Otvorenie centra je na spadnutie!

07.08.2012 20:48

Fraštacké noviny 06/2011

Otvorenie dlho očakávaného Centra pre rozvoj rodiny je na spadnutie! Výrazne tomuto faktu pomohla brigáda, ktorú spoločne s vyše dvadsiatkou Hlohovčanov zorganizovali prvú marcovú sobotu aktivistky centra. „Deň D máme presne stanovený, je to prvý apríl a verím, že Fraštacké noviny, ktoré nám podali pomocnú ruku pri rekonštrukcii, nebudú na otvorení chýbať. Momentálne prebiehajú finálne práce na úprave interiéru, aj samotné otvorenie chceme pripraviť dôstojne a slávnostne. V mesiaci apríl však už centrum bude naplno slúžiť svojmu účelu,“ vysvetľuje Anna Janíčková, jedna zo zakladateliek Centra pre rozvoj rodiny.

O potrebe centra sa v Hlohovci hovorilo už roky, ešte hlasnejšie pred nedávnymi komunálnymi voľbami. Táto téma sa dokonca objavila aj vo volebnom programe fraštačanov, z ktorých piati poslanci napokon zasadli do mestského parlamentu. „Som rád, že sa podarila dobrá vec. Chcem sa predovšetkým poďakovať skupine žien (Anna Janíčková, Martina Práznovská, Ľubica Foltánová, Janka Paprancová, Martina Strapková, Martina Triebeľová – poz. aut.), ktoré sa v spolupráci so spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar podujali premeniť priestory bývalej čistiarne na útulné a žiadané sídlo pre rodiny, matky s deťmi, ale aj pre všetkých Hlohovčanov. Urobili pre naše mesto veľkú službu a som rád, že aj Fraštačania k tomu mohli prispieť,“ pripomenul poslanec MsZ za 1. obvod Miroslav Bobák.

Fraštačania, ktorí sa rozhodli venovať poslanecké odmeny ako aj odmeny za prácu v komisiách pre potreby mesta, venovali na rozvoj centra finančný príspevok 500 EUR. Okrem toho ešte v januári verejne prisľúbili pomoc na brigáde kvôli úprave vonkajších priestorov a oploteniu areálu. A výsledok? Brigádovanie, ktorého sa zúčastnilo asi dvadsať Hlohovčanov, splnilo účel, priestor pred centrom je vyčistený, oplotený, ako nový. Vďaka priazni nejednej firmy, sponzorským darom, ochote a zanieteniu mnohých ľudí dostáva predčasom ošumelý priestor slávnostný šat.

Na slávnostnom otvorení Centra pre rozvoj rodiny na Dilongovej ulici nebudú 1. apríla Fraštacké noviny chýbať.

(vas)

—————

Späť