Rodí sa centrum pre rodiny – konečne!

07.08.2012 20:46

Fraštacké noviny 03/2011

V týchto dňoch finišujú práce na nevšednom projekte v priestoroch bývalej materskej škôlky na Dilongovej ulici, kde čoskoro rodičia a starí rodičia budú môcť plnohodnotne stráviť čas so svojimi ratolesťami, vnúčatami. Centrum pre rozvoj rodiny (CPRR) vzniká za podpory Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar a o jeho potrebe sa v Hlohovci hovorilo už roky.  Bude spoločným domovom nielen pre mamičky s deťmi, ale aj predmetom aktivít pre rodinné programy, vzdelávacie i rôzne iné činnosti.

„Centrum bude nepochybne pre naše mesto prínosom, priestor na realizáciu si v ňom nájdu mnohé cieľové skupiny. Pripravujeme rekreačno-vzdelávacie pobyty pre rodiny s deťmi, programy pri príležitosti rôznych sviatkov, zaujímavé kurzy, bábkové divadlo a v neposlednom rade i stretnutia náhradných rodín. Nezabudneme   na mamičky na materských dovolenkách, ktoré nemajú v Hlohovci veľa možností podeliť sa so svojimi zážitkami a skúsenosťami,“ pripomenula vedúca centra Anna Janíčková.

Okrem oddychových programov ponúkne pobočka spoločnosti Úsmev ako dar aj možnosti vzdelávania, školenia rodičov a detí za odbornej pomoci pediatra, logopéda či homeopata, získate cenné rady ako napríklad zvládnuť nepokojné a hyperaktívne deti, správne podať vieru v rodine i tradície manželstva. Dvere budú otvorené aj pre nastávajúce mamičky a oteckov, aby čo najlepšie zvládli príchod malého člena do rodiny. Z ostatných činností sa počíta s vybudovaním knižnice pre rodičov i deti a komisionálny predaj.

 „Práca v centre je založená na dobrovoľnej báze, preto privítame akúkoľvek formu pomoci – materiálnu, finančnú či podobe vysúkania si rukávov, ale aj nové inšpirácie. Ak všetko pôjde podľa plánu, nové centrum, ktoré sídli v prenajatých mestských priestoroch, otvoríme v polovici februára. Dovtedy nás však čaká veľmi veľa práce, v interiéri priestorov, ale aj v okolí areálu, ktoré je veľmi zanedbané, znečistené,“ dodala Anna Janíčková.

(aha)

 

—————

Späť